Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуДуховенство й миряни єпархії вшанували Кобзаря
Новини

Духовенство й миряни єпархії вшанували Кобзаря

10 березня 2019 р. Перед пам’ятником Тарасові Григоровичу біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Світлина з сайта Volynpost.com 10 березня з нагоди чергової річниці упокоєння Тараса Шевченка у деканатах вознесли заупокійну молитву та взяли участь у заходах.

У Луцьку після Відправи в кафедральному соборі Святої Трійці священнослужителі та студенти Волинської православної богословської академії хресним ходом вирушили до пам’ятника Тарасові Григоровичу перед головним корпусом Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

Очолив літію декан собору протоієрей Микола Нецькар. По завершенні молитви у душпастирському слові зазначив, що всі твори Шевченка проникнені любов'ю до України. Тож стараймося і ми своїми добрими вчинками проявляти любов до нашої Батьківщини.

Також прийшли помолитися за упокій душі раба Божого Тараса голова облдержадміністрації Олександр Савченко, секретар Луцької міськради, виконувач повноваження міського голови Григорій Пустовіт, представники громадсько-політичних організацій та інтелігенції міста.

А 9 березня, у 205-ту річницю народження Шевченка, біля цього ж монумента відбувся літературно-мистецький захід «Нас гуртують думи Кобзаря». Волинський осередок Спілки християнських письменників України став його меценатом. Тож, зокрема, літредактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк вручив виконавцям творів Тараса Григоровича набір видань спілчан. Єпархіальна книгарня-бібліотека «Ключі» (завідувач Дмитро Головенко) влаштувала тут виставку-продаж на шевченківську тематику.

11 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Віктор Гребенюк, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери