Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуМитрополит Михаїл: Вифлеємська зірка засяяла над Україною
Новини

Митрополит Михаїл: Вифлеємська зірка засяяла над Україною

7 січня 2019 р. Різдвяне Богослужіння у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди Різдва Христового у кафедральному соборі Святої Трійці Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні, у Навечір’я Різдва (Свят-вечір) традиційно відправили Всенічну.

З високопреосвященним служили декан собору протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

У вітальному слові архієрей зазначив, що сьогодні різдвяна радість доповнюється радістю, яку очікували століттями багато поколінь, – визнанням нашої Церкви світовим православ’ям. «Засяяла ще одна зірка в сузір’ї Православних Церков. І це українська зірка», – сказав владика. Для нас, українців, символічним є те, що ця зоря зійшла перед Різдвом. Тому ми повинні бути вдячні Господу за те, що обрав саме нас стати свідками цієї величної події.

На завершення проповіді митрополит Михаїл побажав, аби народжене Богонемовля щедро благословило усіх нас, дарувало здоров’я, достаток, і нехай радість панує у нашому житті.

Разом з усіма молилися, зокрема, голова ОДА Олександр Савченко та секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. Високопосадовці, привітавши усіх із амвона, вручили керуючому єпархією як свідкові події підписання Томосу пам’ятні грамоти.

Службу із заповненого вірянами собору транслював «12 канал». Під час Відправи співав архієрейський хор «Оранта» (регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

Після Відправи духовенство разом із вірянами виконали декілька колядок.

7 січня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери