Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВ єпархії відзначили День гідності та свободи
Новини

В єпархії відзначили День гідності та свободи

21 листопада 2018 р. На Театральному майдані біля фотостенда загиблих героїв. Світлина інформаційної служби єпархії На свято Собору Архістратига Михаїла та iнших небесних сил безплотних священнослужителі й миряни Волині взяли участь у заходах пам’яті про Помаранчеву революцію (2004 р.) та Революції гідності (2013 р.).

Зокрема, в Луцьку відбулася заупокійна літія на меморіальному комплексі «Вічна слава» перед могилою загиблого на Майдані Василя Мойсея та пам’ятником «Волинські герої Небесної сотні». Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові владика наголосив на тому, як змінилося наше сприйняття цього дня. Адже раніше ми відзначали тільки свято Михаїла, вітали один одного з іменинами. А сьогодні «цей день є тривожним. Він є початком трагічної сторінки нашої історії, коли не лише словом, а конкретними вчинками виборюємо щасливий і сонячний завтрашній день», – зазначив архіпастир.

Разом із високопреосвященним молилися декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, духовенство головного храму єпархії, студенти Волинської православної богословської академії, голова ОДА Олександр Савченко, інші представники влади та громадськості, небайдужі лучани.

Далі громадська хода вирушила на Театральний майдан, до фотостенда загиблих героїв, де їх теж ушанували молитвою та покладанням квітів і лампадок.

23 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери