Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВладика Михаїл: що ми знаємо про любов?
Новини

Владика Михаїл: що ми знаємо про любов?

9 вересня 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії У неділю 15-ту після П’ятдесятниці митрополит Луцький і Волинський Михаїл говорив про любов до Бога, до ближніх та самих себе. Проповідь виголошено наприкінці Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

– Якщо сказати, що таке любов, чи хто така любов, можемо дати відповідь словами Івана Богослова: «Бог є любов»... І в усьому Він є. Промислительно діє, роздаючи благодать… Благодать – це енергія, яку ти отримуєш від Бога, від любові… «Божественна благодать немочі врачує і недостачу доповнює».

Владика підкреслив, що зазвичай ми виражаємо свою любов словами. А кожне слово – це енергія, яку ми посилаємо, певне значення, яким його наповнюємо. Енергія або животворча, або вбивча. В Євангелії сказано: нехай твоє слово буде „так“ або „ні“, усе інше – від лукавого. Тому поменше розмовляймо, побільше мовчімо. Бо розмовляти можна й почуттями. У Євангелії сказано: «Мають вуха, а не чують. Мають очі, а не бачать».

Не може з одних вуст, як і з однієї річки, текти дві різні води, вважає високопреосвященний. Вода або добра, або погана. І з одних вуст не може йти різна енергія. З одного серця не може виходити ненависть і любов. Тому оцінювати треба не те, що людина говорить, а те, що робить. «По ділах їх пізнаєте їх».

За словами керуючого єпархією, для того, щоб ми не помилялися у виборі і не спотикалися на життєвій дорозі, потрібно полюбити Бога. Полюбити всім серцем своїм, усім розумінням, усією кріпостю, черпаючи звідти силу, благодать і благословення.
10 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери