Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниІларіон (Зборовський)У Луцьку освячено унікальну карту
Новини

У Луцьку освячено унікальну карту

2 листопада 2018 р. У Волинській православній богословській академії. Світлина з сайта vpba.org.

В домовому храмі Всіх святих землі Волинської ВПБА освячено вишиту всіма регіонами нашої держави мапу України та відслужено подячний молебень.

Із ректором протоієреєм Володимиром Вакіним молилися: проректор протоієрей Ігор Скиба, старший інспектор ієромонах Іларіон (Зборовський), священик Михайло Казанівський та студенти.

Всеукраїнська акція єднання «Україна моя вишивана» стартувала торік у Тернопільській області. Впродовж року 7206 майстринь вишивали карту розміром 3х1,5 м в усіх областях. Про це йдеться на сайті te.20minut.ua. До акції долучилися і волиняни: в Луцьку (зокрема у ВПБА), Чарукові, Затурцях, Володимирі-Волинському, Нововолинську, Іваничах.

Крім усіх регіонів нашої Батьківщини, мапа побувала і в Латвії на запрошення Товариства підтримки України – у співвітчизників, що проживають тут.

І ось патріотична акція завершується. Винятковий витвір мистецтва зберігатимуть у Скала-Подільському краєзнавчому музеї на Тернопіллі.

6 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Ієромонах Іларіон (Зборовський), Протоієрей Володимир Вакін, Протоієрей Ігор Скиба
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери