Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГуреєв Іван, священикГаразджа: подвійний ювілей храму
Новини

Гаразджа: подвійний ювілей храму

28 серпня 2017 р. Престольне свято у с. Гаразджа Луцького районного деканату. Світлина інформаціної служби єпархії.

У день престольного свята, з нагоди 25-річчя заснування парафії та 10-річчя освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці у цьому селі, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що храм – це не просто церковна споруда, де ми збираємося на службу. «Це місце особливої благодаті Святого Духа, яка „немічне оздоровлює і недостачу доповнює“», – пояснив владика. Саме тут ми найчастіше спілкуємося із Господом. Ми не бачимо цього контакту, але відчуваємо його. Бо якби не відчували, то не збудували б цей храм і не прийшли сьогодні сюди.

У Відправі взяли участь, зокрема, луцький районний та міський декани протоієреї Володимир Присяжнюк та Михайло Онищук, настоятель парафії протоієрей Андрій Мовчанюк, інше духовенство цих благочинь, голова райради Валентин Приходько, сільський голова Борис Горбатюк, помічник народного депутата України Олександр Пиза.

Під час Богослужіння о. Андрій та настоятель парафії с. Підгайці протоієрей Іван Гуреєв отримали чергові священичі нагороди. Як зазвичай, благословенні грамоти вручено жертводавцям та активним парафіянам.

28 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Священик Іван Гуреєв, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Мовчанюк, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери