Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатЖуравники: у цій парафії вперше побував владика Михаїл
Новини

Журавники: у цій парафії вперше побував владика Михаїл

8 листопада 2019 р. У Журавниках. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в храмі Великомученика Димитрія Солунського с. Журавники Горохівського деканату з нагоди престольного свята.

Як повідомив декан протоієрей Андрій Сидор, цю громаду, яка долучилась до Православної церкви України, високопреосвященний відвідав уперше.

Крім благочинного, з архієреєм молились: настоятель парафії протоієрей Валентин Годун, інше місцеве духовенство, зокрема, шестеро душпастирів, котрі не зрадили своїм вірянам, а разом долучились до Православної церкви України.

У слові високопреосвященний розповідав про любов. Любити потрібно не тільки себе чи ближніх, але і ворогів. Апостол Павло говорив, що «любов довготерпить, любов милосердствує, любов не заздрить». Якби ми добре це усвідомили, то не було б ворожнечі між людьми.

Далі архіпастир зазначив: святими не народжуються, ними стають. Якщо почнемо робити перші кроки, то і надалі будемо вдосконалюватись. Але без Христа – це неможливо. Коли ж наша віра буде хоча б із гірчичне зерно, то і гори зрушаться з місця за нашою вірою. Людина, яка духовно зростає, творить чудеса. Також владика навчав, що ніколи не можна говорити «я не можу», а треба – «Бог допоможе». Нездійсненних речей для нас немає, коли ми з Богом, тільки треба в це вірити.

Насамкінець благословенними грамотами його високопреосвященство відзначив активних парафіян.

Після Божественної літургії духовенство відслужило літію на могилі попереднього настоятеля протоієрея Владислава Боруцького.

Божий дім у Журавниках є окрасою села. Збудований ще 1905 р., але добре збережений. У Першу світову війну тут стояв полк, тож церква була полковою.

11 листопада 2019 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери