Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатЗа тиждень Волинська єпархія збільшилась на п’ятнадцять парафій
Новини

За тиждень Волинська єпархія збільшилась на п’ятнадцять парафій

У духовній консисторії повідомили, які громади зараховано в Православну Церкву України.

За даними канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа, вийшли з Московського Патріархату й долучилися до Української Церкви парафії в селах: Озеряни та Голишів Луцького р-ну, Годомичі Маневицького; Бужани (зі священиком), Квасів, Сільце (зі священиком), Журавники (зі священиком) Горохівського; Байківці, Старі Кошари, Доротище Ковельського; Раків Ліс (зі священиком) Камінь-Каширського, Студині й Доросині Рожищанського, Клепачів і Жидичин Ківерцівського.

Недавно інформаційна служба єпархії повідомляла про перехід громади в с. Кульчин Ківерцівського р-ну всупереч позиції свого вже колишнього настоятеля. Отож, на Стрітення Господнє тут відбулась перша Божественна Літургія рідною мовою. Відправу очолив новопризначений настоятель парафії священик Роман Вонсіцький. Душпастир подякував вірним за їхній вибір, наголосивши на важливості любові та єдності між християнами, й передав громаді від митрополита Луцького і Волинського Михаїла Волинську ікону Божої Матері.

Таким чином, після вручення Вселенським Патріархом Томосу Волинська єпархія збільшилася на 42 громади (станом на 19 лютого), які перейшли з МП. Разом із парафіями у клір ПЦУ зараховано дев’ять священиків.

Тенденція до мирної, законної зміни юрисдикції православних парафій зберігається. Представники громад продовжують звертатися в канцелярію владики Михаїла.

19 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Горохівський деканат, Ківерецький деканат, Камінь-Каширський деканат, Луцький районний деканат, Маневицький деканат, Рожищанський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери