Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатБіля двох храмів буде сад і парк (уточнено)
Новини

Біля двох храмів буде сад і парк (уточнено)

Їх заклали в селищі Люблинець Ковельського районного деканату та с. Скірче Горохівського. Роботі передувала молитва з проханням про благословіння.

Фруктовий сад поблизу люблинецької церкви Великомученика і цілителя Пантелеймона заклали за сприяння Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. Як повідомив настоятель громади протоієрей Матвій Олійник, його директор Валентина Остапчук виділила парафії 30 саджанців фруктових дерев.

До роботи спочатку взялись учні 9-А класу місцевої ЗОШ І–ІІІ ступенів разом з учителем Т. Ковальчук, згодом долучились інші парафіяни, панотець. Душпастир поблагословив цей почин молитвою. Завдяки старанню громади, було підготовлено місце для саду: розчищено територію, довезено землю.

У Скірчі засновано парк неподалік Божого дому та викарбуваного на камені образа св. Миколая – із понад 60 берізок і 40 туй. Добру справу благословив настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця протоієрей Павло Борунов. Берізки виділено лісничим Іваном Гергелем, а їхню доставку, а також купівлю туй, роботу організувала голова сільради Світлана Федонюк.

Душпастир розповів, що закладаючи цей парк, хотілося підняти рівень села. У довоєнний час тут стояв храм, був парк – то був сільський культурний центр. Тож він має відроджуватись.

16 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Священик Павло Борунов, Протоієрей Матвій Олійник
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери