Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниФульмес Владислав, священикСвященники взяли участь в іконознавчій конференції
Новини

Священники взяли участь в іконознавчій конференції

24 жовтня 2019 р. Міжнародна конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Світлини з сайту Vpba.edu.ua.

Проректор з наукової роботи Волинської православної богословської академії протоієрей Владислав Фульмес і декан богословського факультету протоієрей Василь Лозовицький були учасниками XXVI Міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Про це повідомив сайт Vpba.edu.ua.

Під час відкриття до присутніх звернувся о. Владислав. Він наголосив на важливості дослідження сакрального мистецтва України та Волинського краю, та подякував за самовіддану працю й жертовну любов до вітчизняних церковних пам'яток.

У конференції взяли участь 45 мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусі, Польщі. Захід відбувся у Музеї волинської ікони. По завершенню конференції видано науковий збірник, до якого увійшли матеріали з каталогізації, іконографії, історії, атрибутування, рентгенографування, хіміко-технологічних досліджень пам’яток сакрального мистецтва Волині, а також Галичини, Слобожанщини.

25 жовтня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Волинська православна богословська академія, Луцький міський деканат, Священик Василь Лозовицький, Священик Владислав Фульмес
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери