Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниФіларет (Денисенко), почесний ПатріархВладика Михаїл – на торжестві святого Макарія
Новини

Владика Михаїл – на торжестві святого Макарія

14 травня 2018 р. У кафедральному соборі Рівноапостольного князя Володимира Великого в Києві. Світлина з сайта Cerkva.info Митрополит Луцький і Волинський 14 травня перебував у Києві, взявши участь у Божественній Літургії з нагоди дня священномученика Макарія, митрополита Київського, та 52-річчя архієрейського служіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на столичній кафедрі.

Відправи відбулися у кафедральному соборі Рівноапостольного князя Володимира Великого під проводом Святійшого. Докладніше про торжество розповідає сайт Cerkva.info.

Особливе шанування св. Макарія пов’язане з тим, що нетлінні мощі цього угодника Божого перебувають саме у Свято-Володимирському соборі – головному храмі Київського Патріархату.

Патріарх Філарет очолив кафедру 14 травня 1966 року як архієпископ Київський і Галицький, патріарший екзарх всієї України, ставши на ній першим етнічним українцем із кінця XVIII століття. Надалі служив тут у сані митрополита; із 22 жовтня 1995 року – Патріарх Київський і всієї Руси-України.

16 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Почесний Патріарх Філарет
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери