Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниФіларет (Денисенко), почесний ПатріархВладика Михаїл відвідав Полтавську єпархію
Новини

Владика Михаїл відвідав Полтавську єпархію

28 листопада 2017 р. Богослужіння у полтавському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Світлина з сайту Cerkva.info.

У день преподобного Паїсія Величковського митрополит Луцький і Волинський побував у Полтаві – рідному місті цього угодника.

За Божественною Літургією в кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці владика Михаїл молився разом із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, який очолив свято, архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором, іншим духовенством та численними мирянами. Про подію докладніше розповідає сайт Cerkva.info.

Паїсій Величковський народився 21 грудня 1722 р. Його батько був настоятелем Успенського собору. З 12 років навчався у Києво-Могилянській академії.

Довгий час проживав у різних українських монастирях, де його постригли в монахи з іменем Платон. У пошуках усамітненого життя в 1746 р. прибув на гору Афон, де через чотири роки молдавський старець Василій постриг його у велику схиму з іменем Паїсій.

Із того часу Паїсій розбудував не один монастир. За його перебування в обителях братія чисельно зростала, з усіх усюд стікалися прочани. Так проходили його роки – в трудах, молитві й милосерді.

Помер старець 15 листопада 1794-го на 72-му році життя. За подвиг благочестя його канонізовано 1988 р.

30 листопада 2017 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Почесний Патріарх Філарет
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери