Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьВолиняни – у духовно-патріотичному таборі «Скеля» в Карпатах
Новини

Волиняни – у духовно-патріотичному таборі «Скеля» в Карпатах

Його проведено на Івано-Франківщині, біля гори Смотрич. Серед учасників – юні миряни Горохівського деканату (Луцький р-н).

За повідомленням настоятеля церкви Покрови Пресвятої Богородиці с. Перемиль священника Назарія Василюка, одного з духівників табору, відпочивали діти цієї парафії та із Берестечка, проживали в наметах.

Протягом 14–18 серпня оздоровилося 58 таборян віком 9–15 років із багатьох областей України. Це – діти військовослужбовців, працівників поліції та ДСНС.

З учасниками проводили заходи патріотичного виховання, спортивні та інтелектуальні ігри, майстер-класи, розкривали їхні творчі задатки.

Звісно, найважливішим є духовність. Кожен день розпочинався та закінчувався молінням. Таборяни вранці та ввечері возносили молитви за Україну та її захисників, спілкувалися зі священниками. Насамкінець діти взяли участь у літургії, приступивши до сповіді та причастя.

Табір організовано ГО «Елеос-Волинь» (керівник Наталія Райниш) та ГО «Всеукраїнське об'єднання „Скеля“», і проведено за підтримки представників місцевої влади, духовенства, партнерських громадських організацій, меценатів та волонтерів.

25 серпня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Діти і молодь
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери