Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьПерший молитовний сніданок на Волині
Новини

Перший молитовний сніданок на Волині

1 червня 2018 р. Перший молитовний сніданок Волині. Світлина інформаційної служби єпархії.

У новому для нашого краю заході взяв участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, інше духовенство та вірні єпархії.

Сніданок розпочався зі спільної молитви за Україну, яку відправив наш владика. Перед цим він звернувся до присутніх, зазначивши, що в день, коли особливо згадують дітей (1 червня – Міжнародний день захисту дітей), доречно сказати й про сім’ю. Адже міцна сім’я – це і міцна держава. Тому високопреосвященний побажав, аби в «нашому українському домі в першу чергу панувала любов», яка зближує людей.

Аналізуючи наші світогляди і релігійні бачення, «у нас більше того, що об’єднує», упевнений керуючий єпархією. А все інше – це лише наш особистий погляд, який не зашкодить спільно дивитися на майбутнє.

Учасниками молитовного сніданку були: канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. У заході взяли участь представники інших юрисдикцій, конфесій, влади та громадськості. Співав архієрейський хор «Оранта».

Під час заходу, який провели в холі муздрамтеатру ім. Т. Шевченка, відбувся збір коштів на гемоаналізатори для обласної дитячої лікарні з метою раннього виявлення онкологічних захворювань крові.

Як було задумано оргкомітетом першого молитовного сніданку на Волині, він став місцем прославлення Бога, єднання і порозуміння місцевої еліти. Тут лунали молитви за дітей, дітей-сиріт, молодь, сім’ю, за Україну та її захисників.

Молитовні сніданки є традиційними для багатьох країн світу. Наприклад, такі заходи проводяться вже більше 60 років у Конгресі США, Європарламенті, у Німеччині тощо. Напередодні в Києві відбувся 7-й Національний молитовний сніданок.

1 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Благодійність, Діти і молодь, Міжконфесійні контакти, Єпархія, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери