Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьУ Луцьку відкрили богословський клуб
Новини

У Луцьку відкрили богословський клуб

З ініціативи молодого духовенства нашої єпархії організовано молодіжну платформу у форматі англійського клубу з теологічним контекстом.

Цей різновид т. зв. англійського клубу є адаптованим відповідником клубу джентльменів: спільнота, яка дискутує про культуру, обговорює наукові теми і т. ін.

Щонеділі біля будівлі, що огинає кафедральний собор Святої Трійці (просп. Волі, 2, біля кав’ярні «Кофірум» і юнацької бібліотеки), проходять творчі зустрічі учасників клубу. Він відкритий для кожного, хто бажає долучитися до обговорення тем на християнську тематику.

Під час дійства відбуваються музичні виступи студентів Волинської православної богословської академії, священнослужителів. Зокрема, тут уже співав диякон Даніел Терразас, оперний співак зі США, клірик парафії Київського Патріархату у Філадельфії.

За словами ієромонаха Димитрія (Франківа), мета клубу – налагодження «мосту» між Церквою та світським середовищем. Зустрічі мають неформальний характер, аби люди могли вільно поспілкуватися зі священиками, богословами.

У подальшому відбуватимуться публічні лекції, перегляди фільмів тощо.

Богословський клуб співпрацює із міськрадою, Хрестовоздвиженським чоловічим монастирем, арт-галереєю «Образ», Молодіжною платформою Волині.

За діяльністю клубу, його анонсами можна стежити на сторінці у «Фейсбуці» за посиланням: https://www.facebook.com/INK-club-Inkling-Theological-Club-233393710741264/.

25 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Мистецтво, Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери