
Святителя Андрiя, архієпископа Критського (712–726). Преподобної Марфи, матерi Симеона Дивногорця (551). Мучеників Феодота i Феодотiї (108). Священномученика Феодора, єпископа Киринейського (310)...
Хліб випікається в асортименті (цільнозерновий, житній, пшенично-житній) тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю – і реалізується в крамницях монастиря: «Аліфія» та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму Св. Катерини в ці ж дні.
Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах. Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.
Займається цією справою монахиня Параскева (Грімані), яка вивчила тонкощі приготування хлібобулочних виробів.
Свято-Василівський жіночий монастир розміщено на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ: м. Луцьк, просп. Волі, 2 (вхід – за собором). Детальна інформація – на його сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100030558729184