Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДеканат монастирівЕкзарх Вселенського патріарха відвідав Волинь
Новини

Екзарх Вселенського патріарха відвідав Волинь

Архімандрит Михаїл (Аніщенко) очолив Божественну Літургію у храмі Святителя Миколая Чудотворця у Жидичині. Про це йдеться на сторінці жидичинського монастиря у «Фейсбуці».

Разом з ним молились особистий секретар Його Всесвятості архідиякон Григорій, намісник цієї обителі архімандрит Константин (Марченко) з братією та чисельні віряни.

У слові екзарх зазначив, що Божий дім, в якому ми послужили Господу, є нашим українським. У ньому завжди відчуватимемо підтримку Константинополя. А згідно з недільним Євангелієм від Матфея, свої відносини з Богом потрібно формувати таким чином, щоб насититись, насамперед, духовно. Тоді матимемо їжу тілесну.

Свято-Миколаївський храм, який нещодавно возз'єднався з Православною церквою України, тепер є головним собором цілого монастирського комплексу.

Напередодні у Свято-Троїцькому соборі архімандрит співслужив митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу під час Всенічної відправи.

Представник Вселенського патріарха архімандрит Михаїл родом з Луцька (тут він жив і навчався). Тож на запрошення намісника монастиря архімандрита Константина (Марченко) завітав до знаної обителі.

13 серпня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери