Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДеканат монастирівВлада схиляє народ до гріховного життя?
Новини

Влада схиляє народ до гріховного життя?

Архімандрит Константин (Марченко). Світлина з сайта Life.volyn24.com

Прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко) дав коментар інтернет-виданню «Волинь 24» (life.volyn24.com) щодо набуття чинності Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації».

На думку о. Константина, під гарною назвою цього документа приховується ганебний факт: узаконення сексуальних зв’язків дорослих із дітьми. Якщо досі покарання могло настати за «статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості» без зазначення її віку, то тепер – «яка не досягла шістнадцятирічного віку». Тобто якщо дитина має шістнадцять літ і згодна на сексуальний контакт із дорослим, то з погляду держави це юридично цілком нормально. Але «Церква не може підтримувати гріх, у якій би обгортці він не подавався», – підкреслив речник єпархії.

У переважній більшості країн Європи «вік сексуальної згоди» установлено саме такий, і наші владці приводять українське законодавство до міжнародних норм. Однак насправді це означає толерування гріховного життя, що вже розквітло останніми десятиліттями у знецерковленій Європі.

Православ’я ж підтримує й заохочує у статевій сфері, як і в інших сферах життя, моральну чистоту: дошлюбну незайманість і вірність у шлюбі.

23 червня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери