Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейКапелани відвідали каплицю-пантеон на Тернопільщині
Новини

Капелани відвідали каплицю-пантеон на Тернопільщині

Військові священники з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла побували на молитовному заході в с. Лішня Кременецького району.

Разом із представниками ГО «Члени родин загиблих в АТО „Надія“» вони долучилися до всеукраїнського богомілля сімей воїнів, полеглих на Донбасі.

Як розповів головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, на запрошення протоієрея Андрія Любуня із сусідньої єпархії панотці звершили паломництво, яке об’єднувало родини військовослужбовців із різних куточків України в молитві, розраді, спілкуванні, підтримці.

6 серпня наші капелани поспілкувалися з родичами загиблих. 7 серпня, на Успіння праведної Анни, душпастирі, відслуживши водосвятний молебень, взяли участь у Божественній літургії, опісля – в освяченні фундаменту для розширення храму.

Каплиця-пантеон у Лішні – єдина в Україні, де розміщено гранітні плити із прізвищами загиблих на Донбасі бійців з кожної області. Нещодавно встановлено ще дві.

Щороку в серпні тут відбувається Всеукраїнська проща родин загиблих на Донбасі героїв. Цьогоріч у ній взяли участь понад двісті богомольців із 13-ти областей.

2013 р. на основі каплиці-пантеону в селі почали будувати перший храм у пам’ять про загиблих у російсько-українській війні.

9 серпня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Віталій Антонюк, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери