Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейВідслужено панахиди в День пам'яті захисників України
Новини

Відслужено панахиди в День пам'яті захисників України

Духовенство відправило заупокійні служби за полеглими воїнами в це нове державне свято.

З благословення правлячого архієрея в Луцьку панахиду біля фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» очолив головний капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство єпархії.

Перед початком присутні вшанували героїв всеукраїнською хвилиною мовчання.

У своєму слові отець Михайло наголосив: «Сьогодні й навіки пам'ять про них для нас є святою. І незважаючи на те, що як на сході, так і на заході, на півночі й на півдні є ті, хто не сприймає Україну, хто не сприймає подвиг наших героїв, це ще раз засвічує, що ми йдемо правильним шляхом. Тому що дорога до Царства Небесного, дорога до процвітання України силою здобувається».

Зі священниками молилися представники влади, учасники АТО–ООС, військовослужбовці Збройних сил, капелани Волині, миряни. Насамкінець було покладено квіти до стенда.

Ввечері у верхньому храмі цього ж собору також відправили панахиду за воїнами, які загинули в боротьбі з російськими окупантами за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Службу очолив протоієрей Микола Нецькар. Разом із ним за душі українських солдатів молилися родини захисників, побратими, волонтери та громадськість.

Після панахиди всі охочі змогли долучитися до заходу біля згаданого фотостенда.

У 2019 році запроваджено День пам'яті захисників України. Його відзначають 29 серпня, коли 2014 року сталися найбільші втрати української армії на Донбасі – у час виходу з оточення під Іловайськом.

«Іловайський котел» – бойові дії в Донецькій області в ході війни. 18 серпня під час боїв українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в це місто.

29 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Микола Нецькар, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери