Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрей«Важко бути з Христом в час коронавірусу»
Новини

«Важко бути з Христом в час коронавірусу»

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак висловив своє занепокоєння через паніку, яка сіється у суспільстві й нівелює духовні цінності. Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Наскільки підступний ворог людства у боротьбі з Христом і вірою! Сьогодні нам не кажуть, що Бога нема, просто нам кажуть, що Він не такий всемогутній і не такий турботливий, щоб захистити нас від коронавірусу! Ні, Він воскресив чотириденного Лазаря, зцілив прокаженого, звершив ще велику кількість чудес, але це на сторінках Євангелія, а реальне життя більш прозаїчне. І вже Хрест не знамено перемоги, а знаряддя розповсюдження коронавірусу, а в Чаші для причасників разом з Тілом Христовим ще можуть бути і віруси. Дивне сусідство, чи не так?! Ну що ж, замість хреста й ікон цілуємо повітря, перед тим його теж потрібно продезінфікувати, свячена вода не замінить антисептик, не така вона вже і свята. Животворчий Хрест, котрий будемо виносити на середину храмів (а може, не будемо?), – а для чого, він же не знаряддя перемоги хвороб і пошестей, як ми проповідували нашим парафіянам!

Легко проповідувати про величні подвиги мучеників, важко бути з Христом в час коронавірусу. "Благо" хоч маємо антисептики, маски для захисту від вірусу,це сьогодні важливіше за кадильний дим, свячену воду і Святе Причастя!

Чи не боюсь я захворіти на коронавірус і померти? Боюсь! А ще більше боюся бути "живим мерцем" без Христа у серці! Простіть, завжди думав, що я "прогресивний" священник, виявляється – ні! Можливо, мої міркування хибні, але точно щирі і йдуть із грішної, але християнської душі!

Божого всім благословення!

Далі, дасть Бог, буде!»

16 березня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери