Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейВолиняни – на всеукраїнському зібранні капеланів (додано фотосесію)
Новини

Волиняни – на всеукраїнському зібранні капеланів (додано фотосесію)

5 – 9 березня 2018 р. Капелани на Всеукраїнському з'їзді військових священиків. Світлина з архіву Ігоря Сацика.

Військові священики єпархії взяли участь у загальноцерковному з’їзді капеланів у м. Дніпрі.

Наша делегація, у складі двадцяти трьох душпастирів, була найчисельнішою, а їхню діяльність визнано однією з найкращих.

На форумі підсумували служіння священиків у силових структурах за 2014–2018 рр., обговорили концепцію подальшого розвитку військового духовенства у Збройних силах та інших воєнізованих формуваннях України, провели ряд лекцій та круглих столів, присвячених окремим сторонам діяльності капеланів.

У рамках заходу панотцям вручено відзнаки. Зокрема, орден Великомученика Юрія Переможця та нагрудний знак начальника Генерального штабу отримав головний військовий капелан Волинської єпархії протоієрей Михайло Бучак.

Неабияке враження справив музей АТО в Дніпрі. Окрім постійної експозиції, капелани переглянули документальний фільм, створений під один із залів музею.

Учасники з’їзду пом’янули армійських душпастирів, котрі відійшли у вічність, а також військовослужбовців, які віддали своє життя, захищаючи українську державу.

До речі, луцький священик Михайло Хімчак з 26 лютого по 1 березня взяв участь у навчаннях капеланів, які проводять душпастирське служіння для прикордонників. У головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. Генерал-майора Ігоря Момота, що в смт Оршанець Черкаської єпархії, о. Михайло прослухав лекції з основ охорони державного кордону, психологічної та медичної підготовки.

16 березня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери