Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейДуховенство привітало луцьких прикордонників із ювілеєм
Новини

Духовенство привітало луцьких прикордонників із ювілеєм

20 жовтня 2017 р. Вітання прикордонників. Світлини інформаційної служби єпархії.

Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак і капелан Луцького прикордонного загону священик Михайло Хімчак взяли участь в урочистих заходах з нагоди 25-ї річниці створення цього підрозділу.

Вітаючи військовослужбовців, о. Микола, відзначив їхню дружню співпрацю з Київським Патріархатом протягом цих літ. Адже у 1992 році не лише створено Луцький прикордонний загін, а й відновив діяльність храм Великомученика Юрія Переможця, що на території частини. Це підкреслює тісний зв’язок Української Церкви та захисників нашого кордону.

Канцлер подарував начальникові загону полковнику Миколі Скарвінкові хоругву із зображенням символіки прикордонної служби та святителя Миколая Чудотворця. Душпастир побажав, аби угодник Божий як покровитель обласного центру й надалі надихав військовиків на добре служіння Батьківщині та невидимо допомагав у всіх труднощах.

Захід відбувся у Волинському муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

20 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький міський деканат, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери