Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейПерше престольне свято з митрополитом Михаїлом у Скулині (оновлено)
Новини

Перше престольне свято з митрополитом Михаїлом у Скулині (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в храмі Апостола і євангеліста Йоана Богослова цього села Ковельського деканату.

В 17-ту неділю після П’ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: старший декан протоієрей Іван Бонис, декан Свято-Димитрівського округу протоієрей Анатолій Александрук, настоятель священник Сергій Куль, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

У проповіді архіпастир привітав парафіян зі святом і зазначив, що згідно з Одкровенням Йоана Богослова, нас чекає щасливе і вічне життя тут, на землі, гарні перспективи у Царстві Божому. Для цього потрібно пройти тернистий шлях боротьби із собою. Перемагати можна багатьох, але справжній воїн, каже душпастир, зможе перемогти себе. Це щоденна боротьба з тим, що нам шкодить. Тож дотримуючись Заповідей Господніх, потрібно бути конкретним. «Якщо ми живемо в Україні, значить йдемо до української церкви», – наголошує керуючий єпархією. І не має бути розмитості, бо напівправда спотворює сутність християнського буття. Сьогодні кажемо: «Ми – українці», іншого нема.

Божий дім у Скулині засновано 1878 року на місці колишньої каплиці. Церкву «за совєтів» закрили, щоб перетворити на спортзал. Але 1989 року селяни провели ремонт святині і 9 жовтня відновили богослужіння. Храм тридільний, дерев’яний, пам’ятка архітектури місцевого значення. Під час ремонту 2012 року оновлено фасад, облаштовано територію.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну парафія вийшла з Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України. Проте церкву було опечатано й богослужіння доводилося звершувати на подвір’ї. 6 вересня громада нарешті змогла ввійти до свого храму.

10 жовтня 2022 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери