Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейСкулин: довгоочікувана перша молитва у храмі українською
Новини

Скулин: довгоочікувана перша молитва у храмі українською

Громада Апостола і євангеліста Йоана Богослова цього села Ковельського деканату нарешті знову може звершувати богослужіння у своїй церкві.

Під час повномасштабного вторгнення парафія вийшла з Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України. Проте, Божий дім було опечатано й богослужіння доводилося звершувати на подвір’ї. «Сьогодні церковна громада ввійшла до свого рідного храму, – повідомили 6 вересня на сторінці Ковельського деканату у фейсбуці. – Ми вітаємо настоятеля та парафіян цього храму з особливою церковно-історичною подією».

Цього дня відбувся молебень до Пресвятої Богородиці, який служили старший декан протоієрей Іван Бонис, настоятель парафії священник Сергій Куль та інше духовенство.

Святиню в Скулині засновано 1878 року. В радянські часи церкву закрили і хотіли перетворити на спортзал. У 1989 році громада провела ремонт і 9 жовтня відновили богослужіння. Храм тридільний, дерев’яний, пам’ятка архітектури місцевого значення. Під час ремонту 2012 року оновлено фасад та облаштовано благоустрій території.

7 вересня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери