Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейУ Скулині вперше правили українською
Новини

У Скулині вперше правили українською

У День Святої Трійці в парафії Апостола Йоана Богослова цього села Ковельського деканату пройшло перше богослужіння в лоні Православної церкви України.

Як повідомив старший декан протоієрей Іван Бонис, Божественну літургію він очолив на подвір'ї опечатаного храму у співслужінні з призначеним настоятелем протоієреєм Іваном Ніколюком та священником Михайлом Левочком, кліриком ковельського Благовіщенського собору.

По закінченні відправи присутні заспівали духовний гімн «Боже, великий, єдиний!». Разом із парафіянами молився уродженець села заступник голови облради Юрій Поліщук.

Громада Апостола Йоана Богослова, що належала до УПЦ (МП), вирішила змінити юрисдикцію. 5 червня відбулися збори, на яких майже одноголосно миряни проголосували за вихід з Московського патріархату (батюшка не підтримав своїх вірних). Митрополит Луцький і Волинський Михаїл видав відповідне розпорядження.

Аби уникнути протистоянь, о. Іван запропонував поки що, до оформлення відповідних документів, опечатати церкву і територію. Її замкнули й опечатали в присутності поліції. Будівля є пам'яткою архітектури національного значення.

14 червня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Іван Бонис, Репортажі, сюжети
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери