Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБондарчук АндрійУ Музеї Братства представили книгу відомого мецената
Новини

У Музеї Братства представили книгу відомого мецената

9 квітня 2019 р. Під час презентації книги «У світ широкий з Україною в серці». Світлини інформаційної служби єпархії.

Презентацію книги «У світ широкий з Україною в серці» Михайла Гереця провів почесний голова Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) Андрій Бондарчук.

94-річний автор видання очолює Братство ім. Святого апостола Андрія Первозваного в США. Андрій Іванович – його луцький побратим – розповів, що їх знайомство відбулося листовно. А згодом, коли у 1992 р. до Луцька приїжджав президент УНР в екзилі Михайло Плав’юк із членом уряду Михайлом Герецем у складі делегації, була нагода пізнати один одного краще.

М. Герець очолює фундацію Волинської православної богословської академії. Підтримує студентів духовного вишу, а також луцьке Братство. Сприяв у відродженні Михайлівського Золотоверхого монастиря і поверненні його 11 фресок з Ермітажу (Санкт-Петербург), у розбудові інших українських храмів, за що відзначений Патріархом Філаретом. Підтримує коштами воїнів АТО.

Книга «У світ широкий з Україною в серці» – особиста історія родини Михайла Гереця, волинянина, який боровся в УПА, пройшов табори, а нині проживає у США, є меценатом.

У заході взяли участь: настоятель братської парафії Воздвиження хреста Господнього протоієрей Василь Клочак, голова Луцького братства Ігор Бурчак, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор Музею Братства Олена Бірюліна, інші науковці, братчики та пошановувачі.

Представлення цієї книги незабаром відбудеться і у Волинській православній богословській академії. Її передали в бібліотеки міста.

11 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Луцький міський деканат, Андрій Бондарчук, Протоієрей Василь Клочак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери