Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлагодійністьЧас масово долучатися до благодійної справи
Новини

Час масово долучатися до благодійної справи

В управління єпархії надійшов лист від Координаційного центру області з проханням надавати гуманітарну допомогу.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословив поінформувати про це православні громади, священнослужителів і парафіяльних волонтерів, які займаються збором такої допомоги.

У листі, зокрема, йдеться: «Наші склади щоденно наповнюються різноманітними товарами першої необхідності, продуктами харчування, медикаментами, побутовою та санітарно-гігієнічною продукцією, одягом, непродовольчими товарами. Усе це обліковується, сортується та направляється тим, хто того потребує. Ми оперативно реагуємо на усі звернення.

Сьогодні органами державної влади та місцевого самоврядування визначені пріоритетні сфери гуманітарного забезпечення. Тому вважаємо за необхідне та правильне зосередитись на найважливішому.

Останніми днями десятки тисяч людей скористалися гуманітарними коридорами та зараз перебувають в безпечних місцях. У людей немає змоги готувати, немає доступу до найнеобхіднішого – медикаментів та засобів гігієни.

Враховуючи це, логістичні склади Волинської обласної військової адміністрації зосереджуються на новій формі надання гуманітарної допомоги. Ми формуємо „пакунки першої допомоги„, куди входять продукти харчування („сухий пайок“), найнеобхідніші медикаменти, засоби гігієни. Закликаємо усіх підтримати нашу ініціативу та долучитися до збору та формування таких пакунків».

Бажаючим приєднатися до доброчинства слід передати на офіційний логістичний склад Волинської обласної військової адміністрації (с. Рованці Луцького району, вул. Промислова, 5-А): продукти харчування тривалого зберігання (пріоритетно); тушонку, консерви; каву в стіках, пакетований чай; вермішель швидкого приготування; згущене молоко; сухе печиво (наприклад, «Марія»); варення, джем, фасовані порційно. Контактна особа Олександр Супрунюк, тел. (097) 856-21-73.

17 березня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери