Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлагодійністьЯк Липляни приготувалися до храмового свята
Новини

Як Липляни приготувалися до храмового свята

12 липня 2018 р. Петро-Павлівський скит у Липнянах. Світлина інформаційної платформи «Завтра».

До престольного празника в храмі Апостолів Петра й Павла, що в цьому селі Ківерецького деканату відкрили першу лінію Петро-Павлівського скверу.

Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що це проект реалізовують з ініціативи та сприяння Жидичинського чоловічого монастиря, адже в Липлянах розташовано скит цієї обителі.

Як розповів декан монастирів архімандрит Константин (Марченко), зараз представлено перші результати роботи зі створення парку. Зокрема, вже є перші зелені насадження, квіти, дитячий майданчик, облаштовано під’їзд.

Вагомий внесок у розбудову цієї рекреаційної зони зроблено ченцями. Братія активно співпрацює з парафіянами. Зокрема, віряни написали проект і виграли конкурс місцевих ініціатив облради. Завдяки цьому до кінця року липлянці отримають 90 тис. грн на благоустрій Петро-Павлівського скверу.

Перед презентацію робіт відбулася Божественна Літургія, яку очолив о. Константин. Із ним помолилася братія монастирів Святителя Миколая Чудотворця, що в Жидичині, та Воздвиження хреста Господнього в Луцьку.

14 липня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Діти і молодь, Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери