Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБабій Назар, священикМедичний капелан – у проєкті «Позитивна віра»
Новини

Медичний капелан – у проєкті «Позитивна віра»

Протоієрей Назар Бабій, настоятель луцької Пантелеймонівської парафії при обласній клінічній лікарні, взяв участь у дводенному заході, що проходив у Львові.

За повідомленням священника, програма, яку підготували благодійні організації «Елеос-Україна» і «100% за життя», поєднувала навчання, тренінг та конференцію. Окрім теоретичних були і практичні заняття, серед яких вчились відповідати на незручні питання парафіян з протилежними поглядами.

Йшлося і про роль релігійних та пацієнтських організацій у профілактиці й боротьбі з епідемією ВІЛ/СНіД, про соціально-значущі захворювання, та інші. Зокрема, наголошували, що хворих із позитивним результатом (у т. ч. з коронавірусом) потрібно всіляко підтримувати, а не звинувачувати.

Проєкт «Позитивна віра», в рамках якого відбувся зазначений захід у Львівській православній богословській академії, скерований на подолання стигми і дискримінації людей із важкими недугами. По закінченні учасники – представники різних конфесій, релігійні новинарі – отримали сертифікати.

29 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Священик Назар Бабій
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери