Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБабій Назар, священикЩо цікавого відбулося в єпархії на Миколая
Новини

Що цікавого відбулося в єпархії на Миколая

19 грудня 2018 р. Запалення ялинки на Театральному майдані у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії.

До дня особливого вшанування святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, чудотворця, в нашому краї відбулись урочисті Богослужіння та заходи.

Після ранкового Богослужіння в камінь-каширському Свято-Миколаївському храмі митрополит Луцький і Волинський Михаїл під вечір взяв участь у традиційному запалюванні головної ялинки обласного центру. На Театральній площі владика привітав усіх зі святом, наголосивши: «Бажаю, щоб наші очікування милосердний Господь сьогодні чув та благословляв усіх миром, здоров’ям, достатком, щоб усе в нашому великому українському домі було добре».

Того ж вечора керуючий єпархію побував на святковому концерті в облмуздрамтеатрі, організованому викладачами та студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Привітавши колектив цього вишу, архієрей побажав більше мріяти, адже мрії збуваються.

У с. Жидичин Ківерецького деканату відбулась благочинна акція «Корпорація добра». Її організували братія чоловічого Свято-Миколаївського монастиря та молодіжне братство «Мирт». До них долучились недільні школи зі своїми настоятелями: цієї ж обителі, Петро-Павлівського скиту, трьох парафій Луцька – Холмської ікони Пресвятої Богородиці з луцьким міським деканом протоієреєм Михайлом Онищуком, Святителя Феодосія Чернігівського з протоієреєм Петром Стеблиною, Преподобного Іова Почаївського зі священиком Олександром Вронським – та Свято-Параскевського храму с. Чаруків Луцького районного деканату з протоієреєм Ігорем Скибою, а також Жидичинська сільська рада, Луцька міська рада, патрульна поліція Волинської області, всі небайдужі. Метою цієї акції було зібрати кошти на лікування хворого односельчанина Ярослава Курдюкова. У нього діагностували лімфогранулематоз другого ступеня.

Напередодні протоієрей Андрій Сех, настоятель парафії Апостолів Петра і Павла селища Голоби Ковельського районного деканату, разом із парафіянами показали дітям Голобського психоневрологічного інтернату повчальну лялькову виставу на свято Миколая.

Протоієрей Назар Бабій, настоятель храму Пантелеймона Цілителя в обласній клінічній лікарні Луцька, разом із вихованцями недільної школи «Віфезда» при цій церкві влаштували для дітей реабілітаційного центру «Пролісок» свято. Як повідомив о. Назар, метою заходу було порівняння цих діток із тими, яким набагато важче в житті. Адже, зовсім не задумуючись, ми вимагаємо чогось більшого, коли потрібно задовольнятись тим, що маємо, і не забувати за все дякувати Богу.

21 грудня 2018 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Церква і держава, Єпархія, Священик Назар Бабій, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сех
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери