Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАтаманів Петро, протоієрейНа Волині згадали жертв україно-польського протистояння
Новини

На Волині згадали жертв україно-польського протистояння

Відбувся круглий стіл «Волинь-43», у якому взяли участь представники духовенства.

У приміщенні облради засідання розпочалося із молитви, яку відслужив ієромонах Димитрій (Франків).

Під час дискусії обговорювалися питання про викривлення фактів Волинської трагедії польською стороною. Також було зазначено, що, на жаль, пересічні українці недостатньо проінформовані щодо цієї події, на відміну від поляків. Тема «Волинської різні» в Україні обговорюється зазвичай у вузьких професійних колах, а повинна набути й загального розголосу.

Важливим стало зауваження до істориків та медійників не вживати термін «Волинська трагедія». Про це говорила представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук. Вона зауважила, що краще застосовувати термін «польсько-український конфлікт».

Після завершення обговорення учасники круглого столу відвідали село Красний Сад, що на Горохівщині, яке було спалене поляками у квітні 1943 р. Там на кладовищі, перед пам’ятним знаком настоятель луцької парафії Святителя Іоана Золотоустого протоієрей Петро Атаманів очолив панахиду за загиблими красносадівцями.

Захід ініціювала ВОГО «Волинський край». У круглому столі взяли участь представники влади, історики з Волині, Львівщини, Тернопільщини, Іван-Франківщини, громадські активісти.

Напередодні камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько взяв участь у вшануванні загиблих українців у Сагрині (Республіка Польща).

13 липня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Протоієрей Петро Атаманів, Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери