Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАнтонюк Віталій, протоієрейКапелани долучились до акції на підтримку нацгвардійця
Новини

Капелани долучились до акції на підтримку нацгвардійця

27 грудня 2019 р. Капелани пишуть листа Віталію Марківу. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака.

Військові священники з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла долучились до всеукраїнського флешмобу «Напиши листа Марківу».

Як розповів головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, в акції на підтримку незаконно ув’язненого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа, що відбулась у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, взяли участь кілька душпастирів, нацгвардійці, поліцейські, учасники бойових дій, активісти.

Після молитви капелани почали писати листа, який разом з іншими буде відправлено до бранця в Італію. Священник Сергій Лівончук зазначив, що потрібно привертати увагу громадськості не лише до одного гвардійця, але й до всіх поневолених.

Віталій Марків – військовослужбовець батальйону оперативного призначення ім. Генерала Сергія Кульчицького. Родом з Тернопільщини, деякий час проживав в Італії. Прибув до України під час Євромайдану. У 2017-му повернувся в Італію. Затриманий в аеропорту Болоньї в червні цього року.

29 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Віталій Антонюк, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Сергій Лівончук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери