Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАлександрук Анатолій, протоієрейКеруючий єпархією відвідав Облапи
Новини

Керуючий єпархією відвідав Облапи

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Преподобного Симеона Стовпника с. Облапи Димитрівського округу Ковельського деканату з нагоди престольного празника (припадає на 14 вересня).

У 12-ту неділю після П’ятдесятниці з високопреосвященним молилися: старший декан протоієрей Іван Бонис, декан округу протоієрей Анатолій Александрук, старовижівський декан протоієрей Іван Зеленко, настоятель парафії протоієрей Любомир Чехович, інше духовенство благочиння.

Архієрей привітав присутніх зі святом і зазначив, що кожен, хто вірить в Ісуса Христа, сумним бути не повинен. Маємо проповідувати істину Світлого Христового Воскресіння, суть якої – Христос «смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував». Людині, якій нічого не болить, важко співпереживати іншій. І неможливо зрозуміти значення Воскресіння Христового, хто не бачив смерті рідних. Наші близькі родичі – чи видимі, чи невидимі для нас – не помирають, любов до них залишається. Для кожного вірянина основою життя має бути життя во Христі. Бо є Живий Бог, Його спасительна жертва, і є Його творіння: земля і люди. На завершення владика наголосив, щоб ми навчилися спочатку самі любити, коли прагнемо любові інших, але насамперед, щоб навчилися любити Христа.

Черговою священничою відзнакою владика нагородив о. Любомира, благословенними грамотами – активних парафіян.

13 вересня 2021 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Анатолій Александрук, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери