Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАлександрук Анатолій, протоієрейАрхієрей відвідав громаду в Ковелі
Новини

Архієрей відвідав громаду в Ковелі

8 листопада 2020 р. Собор Великомученика Димитрія Солунського в Ковелі. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в соборі Великомученика Димитрія Солунського.

Із високопреосвященним служили: декан Свято-Димитріївського округу і настоятель громади протоієрей Анатолій Александрук, інше духовенство Ковельського благочиння.

У проповіді владика привітав усіх із празником Димитрія. Згадуючи цього святого, керуючий єпархією говорив про дружбу, зазначивши, що можна товаришувати і зі святими. Коли з ними дружимо, то і самі стаємо святими. Коли хочемо когось навчити, мусимо бути прикладом для нього, як для нас є життя Божих угодників. Адже вони демонструють нам, як потрібно духовно зростати – через слово, чуття, єство. У такий спосіб ми повинні єднатися з Богом. Коли ми з Христом, нам нічого не страшно.

Духовенство округу впродовж місяця підносило молитви до покровителів і заступників храмів, до Пречистої Божої Матері та інших святих. Як розповів о. Анатолій Александрук, у цей період священники посилено молились, аби підтримати людей у час пандемії та інших випробувань, які випали на долю нашої країни. Розпочали богослужіння 4 жовтня у храмі Архістратига Михаїла с. Воля-Ковельська. Далі вони тривали у Володимирському соборі м. Ковеля (11 жовтня), Великомученика і цілителя Пантелеймона селища Люблинець (18 жовтня), Симеона Стовпника с. Облапи (25 жовтня), Святителя Миколая Чудотворця с. Колодяжне (1 листопада). Завершили в Ковелі 8 листопада архієрейською службою і молебнем Димитрію Солунському в храмі на його честь.

9 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Анатолій Александрук, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери