Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяУ ВПБА побували представниці Союзу українок Америки
Новини

У ВПБА побували представниці Союзу українок Америки

У Волинській православній богословській академії відбулася зустріч із Галиною Теслюк та Ольгою Малецькою – представницями Центру Союзу українок Америки (СУА) з жіночих студій Українського католицького університету (УКУ).

За повідомленням на сторінці ВПБА у фейсбуці, на заході в актовому залі побували: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, керівництво, викладачі та студенти духовної школи.

Галина Теслюк – керівник Центру СУА із жіночих студій УКУ, біблеїст, кандидат наук з богослов’я, старший викладач кафедри біблійних наук філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, докторант Каліфорнійського університету в Берклі та Консорціуму вищих богословських студій (США). Пані Галина презентувала свій переклад книги італійського теолога Енцо Б’янкі «Ісус і жінки», в якій відмітила особистість жінок, які були біля Ісуса Христа в час Його земного життя.

А в дослідженні «Жінки-лідерки у Старому Завіті: Марія, Рут, Юдит» союзянка порівнювала тогочасних жінок із теперішніми.

Ольга Малецька, менеджер Центру, розповідала про історію цих жіночих студій від заснування у 2013 році.

Присутні мали можливість поставити запитання й отримати відповіді.

Опісля для гостей організували екскурсію академією.

21 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери