Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяУ Луцьку відбулася лекція архімандрита Кирила (Говоруна)
Новини

У Луцьку відбулася лекція архімандрита Кирила (Говоруна)

Духовенство, викладачі та студенти Волинської православної богословської академії взяли участь у публічній лекції та презентації книги відомого богослова й науковця із США.

Тема виступу – «Людина і Церква в епоху постправди: український вимір». Архімандрит Кирил говорив про постправду, тобто коли для людей об’єктивна інформація менш важлива, ніж звернення до їхніх емоцій та особистих переконань.

Душпастир відповів на запитання присутніх щодо підписання Гаванської декларації Папою Римським Франциском і Патріархом РПЦ Кирилом, перспективи надання Томосу про автокефалію УПЦ, звершення капеланського служіння в умовах воєнного конфлікту тощо.

Книга ж о. Кирила «Мета еклезіологія: хроніки самоусвідомлення Церкви» показує розвиток уявлень про Церкву тими, хто її формував і представляє. Власне, це і є еклезіологією (галузь християнського богослов'я, котра вивчає природу і властивості Церкви), що подає автор, який демонструє ґрунтовний аналіз підходів щодо вивчення Церкви.

Захід провели у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки. Модератори: від ВПБА – ієромонах Димитрій (Франків), від СНУ – Ігор Сацик.

Архімандрит Кирил (Говорун) – доктор філософії, кандидат богослів’я, науковий співробітник Йельського університету, професор університету Лойола-Мерімаунт, директор Інституту Хафінгтона. Родом із Черкащини. Раніше працював головою відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП), першим заступником голови навчального комітету РПЦ, проректором її загальноцерковної аспірантури та докторантури.

31 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Єпархія, Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери