Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвященник до прихильників МП: розбудіть свою совість і здоровий глузд
Новини

Священник до прихильників МП: розбудіть свою совість і здоровий глузд

Протоієрей Андрій Сех, декан Голобського Свято-Петропавлівського округу Ковельського деканату опублікував звернення до духовенства і мирян УПЦ (МП).

На своїй сторінці у фейсбуці душпастир зауважив, що треба зробити вибір між добром і злом. Українці і росіяни – різні народи. Наша різниця, насамперед, у тому, що в Україні кожна людина має право на свою думку. А в росії це відносини рабства. Як багато нам говорили з росії про їхнє братерство, про їхню любов до нас, та діла їх говорять зовсім про інше.

Наша позиція в тому, що українці, як і білоруси, так і росіяни є окремими націями, які мають право на самостійне існування як у політичному, так і в церковному житті. Ваша ж позиція у тому, що українці, росіяни та білоруси є «одним народом», який має керуватися одним правителем.

Продовжуючи сьогодні бути членами московського патріархату, – ви разом з тими, хто вбиває мирних жителів нашої країни. Ви не зрікаєтеся їх, а отже підтримуєте. Тому заради всіх тих, хто сьогодні страждає від «русского мира», який ви так кликали, спричиніть собі душевний біль, розбудіть свою совість, пробудіть милосердя і здоровий глузд!

«Звертайтеся до своїх священників про зміну статуту і підпорядкування Православній Церкві України. Відкиньте рабський страх! Якщо ж у громаді немає однодумності, то змініть хоча б церкву, в яку ви будете ходити», – наголошує о. Андрій.


18 березня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Ковельський деканат, Протоієрей Андрій Сех
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери