Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрочитав Біблію? Живи за нею! – проповідь архієрея
Новини

Прочитав Біблію? Живи за нею! – проповідь архієрея

Про змістовність християнського життя говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл в неділю сиропусну, прощену на завершення Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Перед початком Великого посту архіпастир наголосив на важливості усвідомлення своїх вчинків, а не на виконанні певних правил чи традицій. Владика пояснив, що всі наші вчинки у релігійному житті повинні бути усвідомлені та сприяти духовному розвиткові. Адже часто можна почути фразу «я прочитав Біблію». З однієї сторони, ми сприймаємо це позитивно, але якщо задуматися, що означає – «прочитав Біблію»? Це ж не художня книжка, стверджує митрополит Михаїл.

Євангеліє потрібно не просто читати, а жити за ним! Це не такі собі цікаві історії, це посібник до твого життя, як варто вчиняти в кожній ситуації. Не потрібно ставитися до цих речей буденно. Адже ми віримо, що Спаситель – посеред нас. І Богородиця теж. Вони живі, бо ж ми часто звертаємося до Них у молитві. Це не літературні герої. Вони посеред нас, і не лише коли нам погано.

Ми часто, за своїм маловір’ям, приходимо до храму в надії, що поцілуємо ікону – і все лихе минеться. Але ж це так не діє! Немає чарівної таблетки від усіх хвороб, і немає чарівного поцілунку, який зціляє душу, тлумачить владика. Ми повинні йти зі щирою молитвою. А що таке щира молитва? Це розмова із живим Господом, з Богородицею.

Тому лише у гармонії своїх вчинків, усвідомлення і віри в живого Спасителя ми можемо отримати бажане і праведно прожити згідно з євангельським ученням.

18 березня 2024 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери