Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУперше відбулася проща «Духовними стежками Королівства Руського»
Новини

Уперше відбулася проща «Духовними стежками Королівства Руського»

Маршрут пролягає Жовквою і Белзом, що на Львівщині, – осередками духовності Волинсько-Галицького князівства, яке в деяких джерелах називалося Королівством Руським.

Жовква – місто із древніми храмами та монастирями, унікальними школами іконопису й різьби по дереву, своєрідною архітектурою, що поєднала західноєвропейський та візантійський стилі; колиска творчості Йова (Кондзелевича). Белз – одне з древніх Червенських міст із багатющою історією, місце початкового перебування чудотворної Белзької (згодом Ченстоховської) ікони Божої Матері.

Поїздку, що організовує єпархіальний паломницький центр «Україна», уперше проведено 17 лютого. За словами її керівника матінки Лариси Савчук, це саме прочанська подорож, а не мирська туристична, бо під час богомілля наголошується на релігійних аспектах, а не розважальних. Разом із тим прочани збагачуються і загальнокультурною інформацією.

Паломництва як одного з видів духовного життя особливо потребують під час війни: вони зміцнюють у вірі, підкріплюють молитовний дух. У фізично неважких прощах беруть участь і багато воїнів, що проходять реабілітацію. Розпочали цю форму побожності й чимало біженців зі східних областей. Саме для цього започатковано серію паломницьких поїздок «Духовними стежками Королівства Руського». (До речі, на часі відновити історичну справедливість і повернути нашій країні назву Русь, яку привласнила Московія.)

22 лютого 2024 р. Інші новини за рубриками: Паломництво, Лариса Савчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери