Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія піднесла молитву до 10-річчя Революції Гідності
Новини

Єпархія піднесла молитву до 10-річчя Революції Гідності

Духовенство відправило заупокійні служби та взяло участь у щорічному поминанні загиблих героїв Небесної сотні.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл провів заупокійну літію на Театральній площі перед фотостендом «Герої Небесної сотні – загинули за єдність України» разом із духовенством кафедрального собору Святої Трійці і військовими капеланами.

У слові високопреосвященний зазначив, що ми часто підходимо до цього фотостенда і його освячуємо. Це місце стало святим для нас – це наша «волинська стіна плачу». Коли юдеї приходять до своєї Стіни плачу, вони згадують свою історію. А ми згадуємо свою. Але з чиєї причини портрети цих воїнів на цьому фотостенді? Причина – це ідеологія «русского мира», президент РФ, за наказом якого відбувається сьогоднішня війна. Причиною є і патріарх московський кіріл, який, вважаючи, що він тут на своїй території, благословляє вбивати «свою паству». Причиною є і наша легковажність, бо не хотіли бачити реалії життя і розуміти, хто є наш сусід. «Хочеш миру – готуйся до війни», нагадав владика.

На меморіалі «Вічна слава» перед пам’ятником загиблим волинським майданівцям та могилою одного з них, Василя Мойсея, панахиду очолив священник Дмитро Черенюк, клірик луцької церкви Холмської ікони Божої Матері.


20 лютого 2024 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери