Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПоповичі: яким залишили Божий дім фанатики МП
Новини

Поповичі: яким залишили Божий дім фанатики МП

У храмі Великомученика Євстафія Плакиди цього села Ковельського благочиння відбулася перша Божественна Літургія рідною мовою.

Про це повідомив декан Петропавлівського округу протоієрей Андрій Сех у фейсбуці, який і очолив відправу, оскільки місцевий батюшка не підтримав своєї пастви.

Збори щодо переходу до Православної Церкви України парафія провела ще 10 грудня. Із рішенням змінити юрисдикцію звернулася в Управління нашої єпархії. Але прихильники московитської церкви відмовлялися передавати храм громаді ПЦУ. Коли ж усі документи було належно оформлено, у присутності представників влади й поліції о. Андрій і члени громади зайшли до храму.

Побачене дуже здивувало всіх присутніх. Із церкви прибічники МП винесли майже все: хрести, Євангелії, чаші, кадила, стільці, столи, обігрівачі тощо. Також забрали майже всі ікони, які вдалося зняти. Ті, котрі не вдалося, залишилися надірвані. Від спускного образа Почаївської Божої Матері зосталися лише два троси.

Проте, незважаючи на всі намагання перешкодити громаді молитися українською, любов до Бога і Батьківщини украсти неможливо, стверджує о. Андрій. Місцеве духовенство долучилося до відновлення храму і зараз парафіяни теж активно працюють над цим.

13 лютого 2024 р.
Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Андрій Сех
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери