Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховний центр у Струмівці як взірець християнського виховання
Новини

Духовний центр у Струмівці як взірець християнського виховання

Понад два роки діє при храмі Всіх святих землі української цього села Луцького районного деканату духовний простір «Софія».

У недобудованому поки що приміщенні проводять заняття недільної школи, молодіжного братства, лекції на духовні теми для парафіян, різні гуртки і майстер-класи.

Настоятель протоієрей Михайло Янкевич організовує лекції, духовні навчання. Зараз розповідає про Літургію – її побудову, значення у житті вірних. Навчання проводить періодично. Багато допомагає матінка Оксана, вона працює як з дітьми недільної школи, так і з дорослими. Юні вихованці поділяються на три групи: 4–6, 6–12, 12–16 років. Навчаються щосуботи.

Аби парафіянки могли відпочити від домашніх клопотів, матінка організувала заняття «Жіноча хвиля». Так, до свята Стрітення Господнього жінки виготовляли свічки. Спочатку подали оголошення про їх виготовлення, записали бажаючих, потім зібрали кошти і закупили необхідний матеріал.

Духовний простір «Софія» співпрацює і з громадськими організаціями, проводячи спільні заходи.

Престол Божого дому у Струмівці освячено 6 липня 2008 р. ще тоді єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. Це був перший у єпархії храм на честь наших святих. А його будівництво розпочалося 2003 р. В 2021-му, на Преображення Господнє, церква відсвяткувала своє 20-ліття, а владика Михаїл звершив чин закладання каменя у підмурівок недільної школи.

8 лютого 2024 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Янкевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери