Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧому Церква проти евтаназії
Новини

Чому Церква проти евтаназії

Про це розповів клірик луцького храму Святителя Феодосія Чернігівського священник Андрій Хромяк у програмі «Церква і релігія» на телеканалі «Конкурент TV».

Слово «евтаназія» з латинської мови перекладається як «солодка смерть». Часто суспільство сприймає її як можливість полегшити страждання людини. Але, зауважує панотець, ми забуваємо, що насправді це є вбивством, а цього Господь не благословляє. Адже коли хтось забирає життя в іншої людини, то позбавляє її права принести достойні плоди покаяння перед смертю.

Часто до бажання померти спонукають тяжкі хвороби, складні травми, що спричиняють нестерпні болі, й людина воліє попрощатися із життям, щоб не страждати. У такому випадку душпастир радить думати не про евтаназію, а звернутися до лікарів паліативної медицини.

В Україні вже прийнято закон стосовно медичного канабісу. Завдяки цьому препаратові можна буде полегшити болі пораненим військовослужбовцям і зменшити страждання тим, наприклад, хто проходить важкий курс хіміотерапії.

«Евтаназія засуджується Православною Церквою, натомість підтримується паліативна медицина. Священнослужитель має допомогти людині морально перенести біль, щоб не впасти у відчай або депресію, а навпаки – вийти зі складної життєвої ситуації сильнішим», – пояснив душпастир.

Програма «Церква і релігія» – спільний проєкт каналу «Конкурент TV» та єпархіальної телестудії «Собор». Повністю випуск можна подивитися ось тут.

7 лютого 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери