Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВведення в соборі: різдвяний вогонь, ялинкові прикраси, колядки
Новини

Введення в соборі: різдвяний вогонь, ялинкові прикраси, колядки

Напередодні свята Введення в храм Пресвятої Богородиці в Луцьку започаткували особливе дійство, яке нагадуватиме про підготовку до Різдва Христового.

Саме з цього великого богородичного свята ми чуємо в храмах різдвяні піснеспіви. Вони звучать на каноні Ранньої: «Христос народжується – славте, Христос з небес – зустрічайте!» Звертаючи увагу на це, митрополит Луцький і Волинський Михаїл підкреслив, що так Церква закликає готуватися до відзначення приходу в світ Сина Божого.

Щоб на цьому акцентувати, з благословіння владики на завершення Всенічного бдіння запалено різдвяну білу свічку. Її виніс із вівтаря і встановив перед іконостасом декан собору протоієрей Микола Нецькар. Священнослужителі, вийшовши на середину храму, заспівали разом із парафіянами колядки. Спів супроводжував вивішення під панікадилами великих ялинкових прикрас. Жовті і блакитні кулі прикріпив хлопчик, якого тримали на плечах студенти Волинської православної богословської академії.

За словами архієрея, піст – це не лише обмеження в їжі, а й очищення душі та посилена молитва. Тому сьогоднішні колядки, які вперше лунають у соборі, ялинкові прикраси, різдвяний вогонь повинні служити нагадуванням, що час прибирати душу через Сповідь і Причастя, готувати домівки до народження Ісуса Христа й посилено молитися за наших воїнів і перемогу. «І нехай ця різдвяна радість надихне нас на перемогу», – закликав керуючий єпархією.

20 листопада 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери