Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ таборі «Діти Волині» відпочивали, навчалися, молились
Новини

У таборі «Діти Волині» відпочивали, навчалися, молились

Православний молодіжний табір проведено Луцьким районним деканатом 12–17 червня на базі оздоровчого комплексу «Чайка» (біля с. Хрінники Рівненської обл.).

Дозвілля 80 учасників віком 7–16 років благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у день його відкриття. Вітаючи таборян із початком літніх канікул, владика побажав гарного відпочинку, плідного як у духовному, так і в розважальному плані.

У церемонії взяли участь луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інше місцеве духовенство, голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик. Він, до слова, долучився до організації відпочинку дітей і підлітків: коштом цієї громади придбано половину путівок.

Протоієрей Роман Нестер, настоятель парафій у селах Новостав і Коршовець та відповідальний за таборування, навчання і дозвілля молоді Південного округу деканату розповів, що з дітьми проводили заняття рівенські рятувальники та волинські бійці Нацгвардії. Фахівці ДСНС навчали їх правил захисту від вогню й підозрілих предметів, ознайомили зі своєю повсякденною роботою. А представники служби порятунку на воді розповіли про поводження на водоймах.

А ще таборяни мали зустрічі: з військовими священниками – головним капеланом єпархії протоієреєм Михайлом Бучаком та протоієреєм Олександром Добровольським; викладачами Волинської православної богословської академії ієреєм Денисом Клюковським і протоієреєм Олександром Хорошком; співробітниками «Волинської газети»; членами Волинського осередку Спілки християнських письменників України. Викладачі Боратинського ліцею провели з дітьми змагання на байдарках. Таборяни співали пісні біля вогнища, грали в різні спортивні ігри..

Та, як годиться для православного табору, основним було духовне виховання. Діти вільно бесідували з душпастирями, пізнали багато цікавого і корисного. Ранок, споживання їжі розпочинали зі спільної молитви.

19 червня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери