Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство і миряни вітають архієрея з днем народження (оновлено)
Новини

Духовенство і миряни вітають архієрея з днем народження (оновлено)

9 травня митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові виповнилося 57 років. Із цієї нагоди владика приймає поздоровлення священнослужителів і вірних.

Зранку високопреосвященний відправив у кафедральному соборі Святої Трійці подячний молебень. Вітальне слово виголосив декан протоієрей Микола Нецькар, а владика подякував за спільну молитву та увагу.

Окрім духовенства головного храму єпархії, у богослужінні взяли участь представники волинських монастирів, які також тепло привітали архіпастиря.

Опісля керуючого єпархією привітали викладачі й студенти Волинської православної богословської академії. Владика Михаїл є ктитором, фундатором і викладачем цієї духовної школи.

Наступного дня, 10 травня, архієрея поздоровили декани єпархії у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Раків Ліс Камінь-Каширського деканату.

Від священнослужителів та усіх вірних вітальне слово промовив канцлер протоієрей Микола Цап:

«Ваше високопреосвященство! Дорогий наш владико!

В цей благословенний пасхальний час, коли навколо усе пробуджується і квітує, всі ми зібралися у цьому величному храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс на спільне урочисте богослужіння. Маємо нагоду, дорогий владико, саме у цьому прекрасному, духовно багатому куточку нашої Волині помолитись разом з Вами, привітати Вас з днем народження, пошанувати настоятеля парафії о. Миколая, а також відвідати цей давній православний храм, якому наступного року виповниться 110 років.

День народження для кожного із нас є особливим днем, коли Господь благословляє нам з’явитись у цей світ. Нашим обов’язком у цьому земному житті є виконати певну місію, прожити відведені нам роки згідно з заповідями Божими, залишити добру пам’ять після себе і в майбутньому успадкувати вічне життя з Богом на небесах.

Минуло 25 років, як Ви, владико, прийняли чернецтво і все своє подальше життя присвятили служінню Богові і людям в єпископському сані. З 2004 року своє служіння Ви звершуєте на Волині. Завдяки Вам наша єпархія в останні два десятиліття досягнула найбільшого розквіту і духовного піднесення. Йдеться про розбудову духовної консисторії, реставрацію кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку, розвиток чернецтва в нашому краї, а особливо піднесення на високий духовний і науковий рівень Волинської православної богословської академії.

За час Вашого управління Волинська єпархія збільшилась на 275 громад, з них 125 парафій і 16 священників перейшли до нашої єпархії зі складу Православної церкви Московського патріархату в Україні. Лише з початку повномасштабної війни Московії проти України до єпархії приєдналися 44 релігійні громади російської церкви.

Для всіх нас Ви, владико, є прикладом для наслідування, зразком щирого і ревного служіння святій Православній церкві і нашому побожному українському народові.

Дякуємо Вам, владико, за багатолітню архіпастирську працю, простоту і відкритість до потреб ближніх, за Ваші щоденні щирі молитви до Бога задля перемоги у війні над ворогом і відновлення миру в нашій державі.

Хай усі подальші дні Вашого життя будуть сповненими активної, плідної і творчої діяльності на архіпастирській ниві. Зичимо Вам тілесного здоров’я, щоб радість у Христі Ісусі завжди наповнювала Вашу душу. Невичерпної Вам милості Божої, заступництва Вашого небесного покровителя святителя Михаїла. Бажаємо за молитвами собору всіх святих, що в землі Волинській просіяли, ще багато років бути керманичем нашої древньої Волинської єпархії.

Божественна благодать, яка супроводжує Вас у Вашому святительському служінні, хай дарує Вам непохитну віру та духовну міць на многії літа.

Прийміть від нас, духовенства і всіх побожних волинян, наш низький синівський уклін та подарунок – цю святу панагію в знак пошани до Вашого єпископського сану, а також ці білі троянди як вияв нашої великої християнської любові до Вас. На многії літа, владико!»

З днем народження високопреосвященного вітали представники влади, установ та численні лучани.

9 травня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери