Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликдень у кафедральному соборі Святої Трійці
Новини

Великдень у кафедральному соборі Святої Трійці

У день Світлого Христового Воскресіння в Троїцькому соборі обласного центру відбулося святкове богослужіння. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня.

У вітанні керуючий єпархією зазначив, що сьогоднішнє святкування – з присмаком гіркоти, бо ми проходимо голгофські страждання. Ми віримо, що скоро настануть мир і перемога. Світле Христове Воскресіння – це найбільша любов Господа до людини. І хай ця Божа любов увінчається перемогою України над ворогом.

Після богослужіння і закінчення комендантської години відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Освячення тривало й протягом попереднього дня.

Із собору велася трансляція «12 каналу», тож усі, хто не міг перебувати у храмі, могли долучитися до служби, залишаючись удома. Її коментував ігумен Никодим (Смілий), намісник братського монастиря Воздвиження хреста Господнього.

Цьогоріч паломницька група не їздила до Єрусалима по благодатний вогонь. Тому кошти, які були направлені для цього, передали на потреби Збройним силам України. Проте благодатний вогонь потрапив в Україну під час пасхального богослужіння. Із благословіння митрополита Михаїла та за сприяння Волинського братства Святого Володимира Великого його доставили із Варшави до кафедрального собору Луцька і передали в усі храми ПЦУ.

Перед Великоднем митрополит Михаїл очолив основні відправи Страсного тижня: чин омовіння ніг, хресний хід, ранню Великої п’ятниці з читанням 12-ти уривків із Євангелій (спомин спасенних страждань Ісусових), вечірню з виносом плащаниці.


16 квітня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери