Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл прокоментував, що відбувається з МП
Новини

Владика Михаїл прокоментував, що відбувається з МП

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив, як варто сприймати деякі події в нашому краї та Україні в цілому.

На думку архіпастиря, рішення обласної ради заборонити МП в області дає підстави повернути святині державі. І це не «гоніння на православних», як трактують релігійні фанатики. Це заходи, спрямовані на посилення державної безпеки. Високопреосвященний нагадує, що ми неодноразово були свідками, як саме священнослужителі МП радісно зустрічали «русскій мір», коригували російські ракети, пропагували московські лжецінності. Тому держава взялася за УПЦ (МП) як юридичну організацію. Ні про яке переслідування чи утиски за вірою тут не йдеться.

Також архіпастир додав, що рішення змінити юрисдикцію приймає сама громада. І якщо вона вирішує перейти з настоятелем, то в її житті взагалі нічого не змінюється. Парафіяни ухвалюють рішення, приїжджають із проханням до Управління єпархії – і це, строго кажучи, все. Єдине, що змінюється, – печатка на документах.

Різниця між ПЦУ та УПЦ (МП) полягає у тому, що ми патріотично налаштовані, наш центр – у Києві. А МП, хоч би що вони казали, керується з країни-агресора. І це неприпустимо, тим більше в умовах війни, пояснює архієрей.

13 квітня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери