Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл на Стрітення в соборі: ми самі, як світильники
Новини

Владика Михаїл на Стрітення в соборі: ми самі, як світильники

У день Стрітення Господнього за старим календарем митрополит Луцький і Волинський виголосив проповідь у кафедральному соборі Святої Трійці.

На завершення Божественної літургії архієрей, звертаючись із казанням, висловив радість від зустрічі з парафіянами у храмі, незважаючи на рік повномасштабних воєнних дій.

Високопреосвященний порівняв вогонь від стрітенської свічки, яку в народі називають «громничною», із людськими душами. Зазначив, що незважаючи ні на що, ми нині у храмі стоїмо із вогником усередині нас. Адже сьогоднішня зустріч, сьогоднішня молитва спрямована на те, щоб випросити у Господа перемоги. І тоді відбудеться ще одна важлива для нас усіх зустріч: із нашими чоловіками, синами, братами, які повернуться після вигнання ворога живими й здоровими.

Тому сьогодні радіємо нашій стрічі у храмі, а полум’я від стрітенської свічки знаменує щиру молитву і трепетне очікування перемоги.

15 лютого 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери